Около 5000 български младежи всяка година заминават на студентски бригади в Съединените американски щати, а интересът за работа в страната остава висок.

Това стана ясно по време на четвъртото поред изложение в София за бригадите в САЩ.

Заплащането за час работа за студенти в Щатите варира от 9 до 13 долара. Средното е 11.

На 10-то място сме сред държавите в ЕС с най-много студенти в британски университети

Повече пари се получават на позиции като рецепционист, сервитьор, барман, където се изисква по-добро владеене на английски език.

istock
istock

Най-добре се плаща в щатите Ню Йорк, Масачузетс, Колорадо, Аляска.

Преди да отидат на бригада, младежите трябва да имат приготвени 5000 - 6000 лева за таксата по програмата, интервюто за виза, самолетните билети и за джобни.

2 години престой след завършване на чуждестранни студенти във Великобритания

istock
istock

Елиза Къркорова - представител на водеща фирма за студентски бригади у нас сподели, че студентите се връщат със спестени около 3000 - 4000 долара, ако не ги похарчат в САЩ. 

Повечето студенти обаче избират да похарчат спестеното за екскурзии до интересни дестинации в САЩ и други страни като Мексико и Канада.

По време на изложението за студентски бригади в София днес младежите проявиха интерес към различни щати и работни позиции.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg