Младежкият екип Европа търси своите нови кандидати за посланици на Еврокомисията у нас.

Изискванията са те да са студенти между 18 и 25 г. с интерес към работа в евроструктурите. Те ще имат задачата да разясняват ползите и правата ни като граждани на Европа. Програма стартира през 2011 година и през нея вече са преминали около 180 доброволци. Сред тях са Яна и Драган.

„Най-важното, което получих като член на екип Европа е възможността да разгърна своята креативност и да упражня отговорностите, които ми се дават, в действия, които могат да окажат значими резултати и на моите близки приятели, познати, както и на граждани, които срещнахме от различни градове и краища на България”, сподели Яна Младенова пред NOVA.

Колко повече получава шефът от служителите

Програмата включва екип от млади доброволци с желание да придобият знания и умения и да ги споделят с жителите на страната.

„Младежкият екип Европа е страхотно място в което имаме шанса да се запознаем с работата на Европейския съюз и в частност на Европейската комисия. Да се свържем с гражданите в България от най различни целеви и възрастови групи. Благодарение на тази една година в Европейската комисия успях да затвърдя проевропейската си позиция и да се убедя още повече, че Европа върши много за нас”, каза Драган Загорски.

iStock
iStock

„Възможността помага за в бъдеще. Едновременно с това доброволческата работа им позволява да пътуват и така да създадат много контакти и да натрупат ценен професионален опит”, посочи ръководителят на представителството на ЕК в България Цветан Кюланов.

Как се плаща за работа на повикване

Крайният срок за записване е 4-ти ноември, а всичко се случва онлайн - в сайта на Европейската комисия. Полезна информация може да се открие в социалните мрежи на комисията.

„Процесът по кандидатстване не е труден, но се изисква човек да бъде уверен и ясно да следва идеите си. Аз съм един добър пример за студент, който не се обучава в сферата нито на европеистиката, нито на международни отношения. Въпреки това успях  да покажа своя потенциал, така че да бъда приета в екипа”, добавя Яна.

istock
istock

„В екипа участват хора от различни сектори и различни градове на България”, разкри Драган.

Колко време фирмата пази трудовите договори

Длъжността е свързана с различни инициативи, интересни пътувания и посещаване на училища за представяне на възможността.

„Искам да поканя всички да кандидатстват и да се запознаят с процедурата. Има достатъчно време, работата е много интересна и със сигурност няма да съжаляват”, сподели Кюланов.

Повече за кандидатстването вижте ТУК.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg