Въвеждането на задължителна предучилищна подготовка за 4 годишните деца ще започне от новата учебна година наесен, като за София Министерството на образованието обмисля дву - до три годишен отлагателен период.

Това заяви министър Красимир Вълчев по повод притесненията на родители, че към момента няма достатъчно места за 4-годишните в детските градини:

Нови критерии за прием в детска градина от септември

„Ще обсъдим разумния вариант дали да бъде две или три години. Готови сме включително и за три години да направим компромис. До две години ще можем да кажем, че сме преодолели недостига в тези населени места, в които имаме такъв, с изключение на София. Знаете, че в София продължават процесите на вътрешна миграция към града, което води до необходимост от още по-ускорено строителство и дострояване на детски градини, особено в южните квартали“, каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg