Възникналата поради разпространеният вирус COVID-19 криза вече не е изненадваща новина за никого. Тя несъмнено ще се отрази негативно върху личните ни финанси и за да намалим или предотвратим този ефект е необходимо да предприемем определени действия точно сега.

Ето защо, ние от Cash Credit решихме да направим материал за управление на личните финанси по време на криза, какви действия да извършим и как изтеглянето на спешен кредит може да ни помогне? Защо да се доверим на Кеш Кредит?

Как да управляваме финансите си по време на криза

В условията на криза се правят само най-необходимите покупки, потреблението се свива, а запасяването се увеличава. Импулсивните и емоционални покупки също спират, с което намаляват и харчовете. На следващо място, хората трябва да бъдат социално дистанцирани и голяма част от тях си остават по домовете, което затруднява тяхното придвижване. Икономиката почти спира, което рязко започва на увеличава безработицата и приходите в даден момент спират.

Лихвите по кредити и депозити няма да се променят

И тук колкото и да са намалели харчовете, всяко домакинство има определени задължителни разходи, като плащането на комунални услуги, наеми, внасяне на вноски по кредити и ипотеки и т.н. Всичко това се отразява и на личните ни финанси, безумното управление на които няма да издържим икономически. Какви са препоръките на CashCredit.bg в подобна ситуация:

istock

- направете прецизен анализ на семейните харчове и задължителните месечни разходи;
- съкратете тези, които не са от съществено значение;
- определете някакъв месечен бюджет за храна, вода, сметки;
- започнете да водите отчет за месечните приходи и разходи;
- започнете да заделяте поне по 10% от всеки приход, който имате;
- създайте финансов буфер, служещ за ситуации, когато внезапно останете без доходи.

Какво можем да предприемем, ако изпаднем в затруднение

В случай обаче, че към момента нямате спестявания и сте останали без работа, имате възможност да кандидатствате за получаване на бърз заем. Той ще Ви помогне да не изоставате с плащането на задължителните сметки и да поемете изхранването на семейството си. Това обаче трябва да е паралелно комбинирано и с интензивното търсене на нова работа и за максимално кратък срок Вие да върнете приходите си от активна дейност.

Всеки трети очаква да остане без работа

По подобен начин, споменатите 10% заделени средства ще Ви послужат за вноските по изтегления спешен кредит, а с останалите, посредством месечния отчет за приходи и разходи, прецизно ще оптимизирате потреблението си. Това всъщност е и един от ефективните сценарии за действие, така че да успявате икономически да преодолеете “безболезнено” настоящата криза. Вижте защо тегленето на онлайн кредит от Cash Credit е за предпочитане.

Защо да се доверим на Кеш Кредит

Защото технологиите днес са изключително развити и ние от Cash Credit се възползваме максимално от тях, което позволява без дори да напускате дома си да кандидатствате за теглене на бърз спешен кредит. Online приложението и сайта cashcredit.bg елиминират нуждата от посещение на нашите офиси на място.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg