Едва ли някой си е представял, че 2020 година ще започне с подобен фал-старт и ще продължи в някои от най-обещаващите пролетни и предстоящи летни месеци. Именно в предстоящите месеци щяхме да станем свидетели на някои впечатляващи събития, които ще внесат повече културни гледни точки и възможности за израстване.

Скорошните наложени ограничения удариха точно онези събития, които тази година щяха да приковат милиони зрители пред малкия екран, да развият достатъчно изкуството до нови хоризонти и да ни представят някои актуални теми.

И докато много събития стоят неизбежно с плаващ срок на случване, други бяха окончателно отложени, с което донесоха много разочарования. Част от неприятните новини идват от света на киното и факта, че тази година най-вероятно ще изчакаме повече, за да видим кои филми ще получат престижни награди от фестивала в Кан. В историята на фестивала, който датира от далечната 1946 г. не е имало забавяния и именно там редица актьори са имали възможността да изгреят и да започнат възхода си, при това без нуждата от престижни ленти и сериозно спонсорство.

Туризмът е спрял в целия свят

Именно на този филмов фестивал се появяват таланти, които до този момент са били под радара на изкуството. Наградата не е статуетка, а златна палмова клонка. И до днес част от престижните награди са излагани пред публиката, включително и наградата за филма "Апокалипсис сега". Ако този формат засяга кино почитателите пряко, тогава да се обърнем към света на спорта и факта, че след дълги оптимистични опити и строене на спортни съоръжения, Япония официално се предаде под натиска и обяви, че срещата на световните олимпийски сили ще се състои догодина.

istock
istock

Световното спортно събитие е на 124 години и е регистрирало някои възходи и падения, включително и бойкоти на различни страни. Въпреки честите скандали, олимпийските игри трудно са срещали опозиция и отлагане, дори през Втората Световна война са продължили да се провеждат, макар и с намален състав. Добрата новина е, че Япония запазва правото си да бъде домакин и ще изчака по-добрите дни през следващата година. Сценарият е идентичен и с годишните награди "Тони".

EK дава насоки на всички пътуващи

Преди няколко дена от Бродуей обявиха, че на този етап не са категорични, че до юни месец ще могат да излъчат своите победители, както и да организират събитието. Престижното събитие също разполага със сериозна история и започва да излъчва победители от 1947 г. като до този момент е било обект на интереси единствено и само на изкуството.

И докато почитателите на олимпийските игри страдат от факта, че атлетите ще трябва да продължат подготовката за следващата година, то феновете на спорта понесоха много жестоки удари. Да започнем с това, че футболните събития по цял свят бяха отменени.

istock
istock

Palms Bet трябваше да отменят новостартиралата Палмс Бет Лига 2019 поради простата причина, че родният футбол беше поставен на пауза. Положението в никакъв случай не може да се разглежда като розово и за останалите страни, които една след друга започнаха да задържат футболните страсти. До този момент няма запалянко, който да не се е върнал по архивите, за да търси прецедент на този случай.

Няма да възстановяват суми за почивки до 13 юни

Не можем да обвиняваме FIFA за ситуацията и трябва да признаем, че организаторите се опитаха да удължат и да противодействат на настоящата ситуация, оставяйки играчите без публика, излъчвайки срещите на малкия екран и използвайки всички видове защитни мерки.

Резултатът обаче е ясен. Феновете на моторни спортове поеха сурови удари, след като през март трябваше да разберат от официалното ръководство на Формула 1, че старт в Австралия няма да има и все още не е ясно как, кога и къде ще стартира новият сезон.

За съжаление светът е в пауза и все още никой не смее да направи точна прогноза за активирането на всички спортни и културни събития, които обединяваха света до този момент. Надеждата е, че много скоро ще можем да коментираме далеч по-вълнуващи и приятни теми, отколкото настоящите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg