HR специалистите все повече трябва да се грижат за чувството за принадлежност, служителите да видят бъдещето си в самата компания.

Фирмите вече залагат повече на персонализирани придобивки, съобразно интересите на хората, които работят.

За бизнеса, а и за служителите от важно значение са не само информацията и данните, но и анализа им. За кадрите например - да предскажат доколко успешен би бил даден бизнес.

Фирми въвеждат по-кратка работна седмица

При динамиката на пазара на труда и нововъзникващите нужди се оказва, че се създават нови работни позиции, за които още няма обучение в училищата и вузовете. В този смисъл все по-съществен е приносът на стажантските програми.

Това коментира пред БНР-Радио София Емил Минев, член на Управителния съвет на Българска асоциация за управление на хора.

istock
istock

Ковид пандемията доста промени начина на работа, допълни експертът. Компаниите все повече гледат да подобряват благосъстоянието на служителите, и то съобразно индивидуалните потребности.

Едно от най-силните качества за HR специалистите е умението за бързо учене, адаптиране към средата и бизнес лидерите, подчерта Минев. Колегите му е добре да познават и оценяват фирмите, но още по-важно е да разпознават хората, подходящи за професионализма и културата на съответната компания.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase