Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2000 нови работни места. Това стана ясно по време на среща на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на фирмата, съобщиха от ведомството. Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации за разкриване на ново производство. На срещата присъства и служебният зам.-министър на икономиката Ирина Щонова. 

"Можете да разчитате на пълна подкрепа и съдействие от българските институции през целия инвестиционен процес", изтъкна министър Никола Стоянов. Той допълни, че за редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места.

"За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате директно към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна пречка в най-кратки срокове", подчерта министър Стоянов. 

Над 340 000 работни места е запазила мярката "60 на 40"

Компанията e сред водещите германски доставчици в автомобилостроенето. В рамките на дискусията министър Стоянов бе запознат с цялостната дейност и производството ѝ в цял свят. Като основни предимства на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха обсъдени различни локации, отговарящи на посочените от инвеститора параметри и бе договорено оперативните разговори да продължат в следващите дни. 

Служебният министър на икономиката и индустрията акцентира върху факта, че Германия е най-големият стратегически партньор на страната ни в двустранната търговия и запозна представителите на компанията с оценката на германските инвеститори за условията за правене на бизнес в България.

Бюрата по труда с преференции за работодатели и безработни

Сред водещите приоритети за служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов е подобряване на дейността на търговските аташета на България зад граница, като реализираната визита и задълбочаване на интереса на германската компания е следствие на последователната работа на Службата по търговски икономически въпроси в Мюнхен, се посочва още в съобщението.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg