Американският технологичен гигант "Майкрософт" (Microsoft) потвърди намеренията си да съкрати още работни места, предаде Си Ен Би Си.
 
Новата вълна от съкращения идва в допълнение към обявеното от компанията през януари освобождаване на работна сила, довело до освобождаването на 10 000 служители.
 
Преди година производителят на софтуерни продукти също разкри, че планира съкращения. Други дигитални компании като "Амазон" (Amazon) и "Гугъл" (Google), наред с други големи технологични компании, също намалиха броя на служителите си неотдавна. Те наемаха много нови служителите, за да отговорят на нарастващото търсене, по време на пандемията от КОВИД-19.
 
През последните месеци "Майкрософт" заяви, че клиентите търсят начини да спестят пари от сметката си за облачни изчисления.
 

Днес говорител на "Майкрософт" отказа да уточни планирания брой на служителите, с които компанията ще се раздели, в най-новия кръг от съкращения.

Компании започнаха да съкращават хиляди работници

Вчера компанията подаде известие, че ще съкрати 276 души в щата Вашингтон, където е базирана.
 
"Организационните промени и корекциите на работната сила са необходима и редовна част от управлението на нашия бизнес", каза още говорителят.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg