По време на кариерното изложение "Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг" ще има специален кът на японската икономика, като близо 15 японски компании ще присъстват на 14 октомври в София в търсене на ИТ таланти. Повечето от тях са работодатели, които нямат представителство в България и не присъстват на българския трудов пазар, отбелязват от "Джоб тайгър". Иновативният кът на японската икономика се организира съвместно с "Минави корпорейшън" (Mynavi Corporation) и Министерство на икономиката, търговията и индустрията на Япония.
 
Всички компании, част от изложението, ще представят своята дейност в зала "София Гранд" на хотел "Маринела". Паралелно със срещите между работодатели и търсещи работа в зала "Киото" ще се състои конференция, в рамките на която ще има кратки представяния на японските компании.

Инженери взимат двойни заплати в чужбина

Конферентната част ще продължи и с дискусии по теми като "Особености на японската работна култура" и "Как да започнеш работа за японска компания". Панелистите ще бъдат хора от бизнеса и образованието, които ще споделят своя опит по темите и ще разкажат от първо лице своите впечатления от работата с японци. В края на форума в рамките на 15 минути ще се проведе състезание по програмиране, а победителят ще спечели награда от "Джоб тайгър" - двупосочен билет до Япония, отбелязват от кариерния сайт.
 

istock
istock

Тазгодишното издание на кариерния форум "Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг" ще посрещне 100 топ компании изложители, които ще търсят новите си служители, и ще очаква близо 2500 посетители, готови да се представят на бъдещия си работодател, посочват от компанията. За поредна година форумът ще се проведе на живо в четири града - София, Пловдив, Варна и Габрово, както и виртуално на специализирана платформа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg