С 10 процента може да бъдат увеличени заплатите на военнослужещите.

Това съобщи председателят на парламентарната комисия по отбрана генерал Константин Попов, който се срещна с курсанти от Военноморското училище „Никола Вапцаров“ във Варна.

Добрата новина е била потвърдена и от премиера Бойко Борисов, посочи генерал Попов.

Планираното увеличение на заплатите на военните ще остане, въпреки страховита световна криза, написа  премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

Заплатите в София с 500 лв. над средните за страната

Може да се справим финансово и не се налага да спираме големите военни проекти. Той коментира и хода на модернизацията на българската армия, допълни той.
 
„Това е хубавото, което и премиерът каза на едни уникални стрелби, че модернизацията продължава, че ще се закупят и кораб за военноморските сили, и продължава и проектът за Сухопътни войски.

istock
istock

Ако вървят така добре и нещата, ако се справяме така добре с кризата, ще има увеличение на заплатите за военнослужещите. Прекрасна новина и аз мисля, че хората я заслужават с това, което показаха.“, посочи още генерал Константин Попов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg