Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати.

Учете, защото образованието е сила и свобода.

Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ по повод 1 юни – Международния ден на детето.
 
„Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора.

Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес.

Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас.

Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище.

istock
istock

Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението.

44 000 първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ наесен

За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им“, пише още той.
 
Министър-председателят отправя и пожелания към децата за здраве и щастливи дни, а на зрелостниците пожела късмет на днешната матура.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg