Българите сменят банката си най-често заради по-ниски такси, показва проучване на Нилсен Афмосфер България.

Друга причина, която ни кара да изберем друга финансова институция, е по-добри лихви, липса на такси, ползи за клиента и постоянно, бързо и цялостно обслужване.

На въпроса дали са доволни от настоящата си банка, 4 от 5 клиента отговарят положително. Може би тази степен на удовлетвореност също допринася до факта, че 70% от клиентите не са сменяли банката си през последните 3 години.

От хората, които използват някакъв вид банкова услуга или продукт, общо 80% са доволни от банките, на които са клиенти по отношение на техните сметки, такси, клиентско обслужване и т.н. Обикновено жените са по-доволни от избора си на банка, отколкото мъжете.

И през януари кредитите растат

Само 5% от банковите клиенти изразяват недоволство. 15% са неутрални по темата – те са нито доволни, нито недоволни от банковите институции, с които са обвързани.

Нилсен Адмосфер България
Нилсен Адмосфер България

Нилсен Адмосфер България
Нилсен Адмосфер България

Преобладаващото удовлетворение от банковите институции очевидно допринася към лоялността на тяхната клиентела. Малко българи споделят, че са сменили банката си през последните 3 години – само 23%.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg