До кои нови дестинации можем да летим от България, които са част от зимното разписание, какви са цените и кога стартират полетите, дават информация експертите в самолетните пътувания, туристическа агенция eSky.

Интересна дестинацията, която стартира на 2 октомври, е Марсилия, Франция. Полетите ще се изпълняват 2 пъти седмично – в сряда и неделя, като от София излитат на обяд, в 13:25, а тези от Марсилия са сутрешни, с тръгване в 9:35 местно време. Цените започват от 36 евро за двупосочен билет и вече са в продажба.

Какво е обезщетението за загубен или повреден багаж при пътуване със самолет

Същата компания започва да лети и до Париж Бове в края на октомври, влизайки в пряка конкуренция с друга летяща дотам авиокомпания, което се очаква да понижи цените на билетите. Новите полети до Париж започват на цени отново от 36 евро двупосочно.

iStock
iStock

Друга компания стартира много изгодни полети от София до Виена на 28 октомври, на цени, започващи от 30 евро в двете посоки.

Гърци се надпреварват с ниски оферти за есенно море

Ако пък ви се иска да посетите някоя по-екзотична страна, в края на следващия месец отново започват да се изпълняват полетите до Акаба, Йордания – прекрасна отправна точка за посещение на Петра например. Цените за зимния сезон са повече от атрактивни – от 40 евро за отиване и връщане.

Какви са правата ми при пътуване със самолет или автобус

В последния ден на октомври започват и 2 нови маршрута на германска нискотарифна авиокомпания. Те ще се изпълняват 2 пъти в седмицата: до Дюселдорф – четвъртък и събота, а до Щутгарт – вторник и неделя.

iStock
iStock

​​​​​​​Следващата година има също с какво да ни изненада. Веднъж седмично, от Coфия, през януари ще може да се лети до лeтищe Ийcт Mидландc във Beлиĸoбpитaния. В радиус 30 км от летището са градовете Дерби, Нотингам, Лейчестър и Касъл Донингтън. Цената на билетите започва от 23 евро в посока.

Може да проверите кои дни от календара ще са най-подходящи за вашето пътуване, като се съобразите с празничните и почивни дни през годината.