Внимавайте с отминали промоции и томболи от Великден, тъй като е възможно да има такива с изтекъл срок, които уж предлагат по-ниска цена, но на практика не представляват по-изгодна сделка.

За това предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Погват хранителните вериги за фалшиви промоции 

 

Пенсионери под прикритие дебнат за фалшиви промоции

 

„В това време, в което хем предстоят нови празници, хем не са още напълно отминали тези, които отбелязахме миналата седмица, основно трябва да се внимава за това да не бъдем подведени от фалшиви промоции или прекалено изгодни на пръв поглед оферти, които да се окаже, че не са такива”, посочи Маргаритов.

Председателят обяви, че в следващите месеци комисията ще работи в две основни направления. Едното е свързано с продължаващия контрол върху търговските обекти и различните кампании и промоции, които все още протичат там. Другото е по отношение на туристическите услуги.

„Ще проверим през май всички онези обекти, за които през изминалия период сме установили нарушения, включително сме затворили заради липса на категоризация. Целта е да установим каква е готовността да започнат да приемат посетители при спазване на всички изисквания на закона”, съобщи Маргаритов.