Карантина за 10 дни е била наложена на 659 от 667 пътници, които са пристигнали у нас с три полета от Великобритания през тази нощ.

Това съобщиха от МВР по време на проверка на летище София, извършена от министрите на здравеопазването и на вътрешните работи.

Това бяха последните полети, допуснати у нас след издадената късно снощи заповед на министър Костадин Ангелов.

Карантина за пристигащите в Гърция пада на 3 дни

Пред журналисти проф. Костадин Ангелов заяви:

"От влизането в сила на тази заповед на територията на България ще кацнат три полета, които са на практика изключение от тази заповед. Единият каца тук (на летище "София") с български граждани. Другият каца във Варна, предстои да кацне още един.Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на коронавируса и да запазим колкото се може повече хора, докато дойде ваксината, за да могат да придобият необходимия имунитет и да се справят с този вирус".

iStock
iStock

Осем от пътниците в трите самолета са отказали да бъдат карантинирани и ще изчакат в транзитната зона обратни полети за Великобритания. Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец.

Австрия налага 10-дневна карантина на пристигащи българи

Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че новият щам на Covid-19 се предава по-бързо, но се влияе от новата ваксина.

Той за пореден път призова хората да спазват противоепидемичните мерки у нас.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg