Министерството на туризма /МТ/ обявява обществена поръчка, с която се цели да се подпомогнат екскурзоводите и планинските водачи, инициирайки заетост чрез професионалните организации, в които членуват, съобщиха от ведомството.

Възложителят - министерството, е изпратил обявлението за публикуване в системата за електронни обществени поръчки на 8 февруари 2021 г.

Предметът на обществената поръчка предвижда наемане на външни експерти за популяризиране на малките и средни предприятия и Организациите за управление на туристическите райони за период от девет месеца.

Българите предпочитат СПА туризма в пандемията

С изпълнението на проекта се цели насърчаване на вътрешния туризъм и привличане на повече пътувания към районите на страната.

istock
istock

Финансирането на поръчката ще се осъществява със средства от ЕС по проекта "Предоставяне на институционална подкрепа на Министерство на туризма за дейности, свързани с повишаване капацитета на малките и средни предприятия в областта на туризма" на обща стойност 3 млн. лева, финансиран по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Министерството на туризма допълнително ще информира за началната дата, от която заинтересованите страни могат за подават своите предложения.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg