Министърът на туризма на страната заяви, че Турция действа отговорно във всички процедури и гарантира на 70 страни своята безопасност като туристическа дестинация чрез стриктна система за сертифициране на туристическите обекти, предаде Анадолската агенция.

Турция започна да осъществява телефонна дипломация със 70 държави, за да ги информира за здравната инфраструктура на страната по време на пандемията, заяви министърът на културата и туризма.

Нови правила в хотелите в Турция

Турция прилага система за строго сертифициране и заяви, че страната е безопасно място за туризъм по отношение на мерките срещу COVID-19, съобщи Мехмет Нури Ерсой в писмено изявление.

Министерството на културата и туризма на страната стартира проект за „сертифициране за здравословен туризъм“, за да осигури спазването на високи здравни и хигиенни стандарти в авиокомпаниите, летищата и другите транспортни съоръжения, местата за настаняване и местата за хранене, съобщи по-рано министерството.

istock
istock

„Турция действа отговорно във всички тези процеси, не само заради здравето на нашите граждани, но и за това на своите гости, за да гарантира, че те ще прекарат спокойно своята почивка“, отбеляза Ерсой.

Почивките в Турция - септември и октомври

Страната изпрати официални писма за намерение до онези 70 държави – чийто граждани през последните години са предпочели Турция като туристическа дестинация, включително Германия, Великобритания, Холандия, Белгия, Япония, Русия и Чехия.

Писмата включват информация за гарантиране на здравето и безопасността на туристите и служителите и списък на мерките, предприети в транспортните съоръжения, хотелите и ресторантите, както и списъци с капацитетите на здравните институции на провинциално и областно ниво, добави министърът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg