Омбудсманът Диана Ковачева инициира споразумение за сътрудничество с Националното бюро за правна помощ и Регионалните центрове за консултиране към адвокатските съвети в градовете Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, София, Стара Загора и Хасково.

Целта на сътрудничеството е обмен на информация и взаимопомощ, които ще улеснят достъпа до правосъдие на социално слаби граждани, включително и чрез организиране на съвместни приемни в страната.
          
Събитието ще се състои днес в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22. 

На база споразумението, граждани с жалби до обществения защитник, които се нуждаят от правна помощ, ще имат възможността да получават безплатна консултация и съдействие при подготовка на документи за завеждане на дело и защитата в съда.

Те ще бъдат насочвани за правен съвет към Националното бюро за правна помощ, националния телефон за правна помощ 0700 18 250 или по местоживеене на гражданите към Регионалните центрове за консултиране към адвокатските съвети  - контакти тук: https://www.ombudsman.bg/news/5402.

Диана Ковачева


Колекторите ще влизат в домовете ни законно

От своя страна Бюрото за правна помощ и Регионалните центрове се ангажират да предоставят на Омбудсмана сигнали за нарушени права и свободи както от граждани, така и от адвокати.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg