Туристическият портал Lonely Planet състави рейтинг на страните, които ще бъдат посещавани най-често през 2020 година.

На първо място се оказало кралство Бутан.

Топ 20 дестинации за 2020г. на Airbnb


„То е малка част от хималайския рай и дава възможност за шофиране по планинските пътеки, незамърсени с боклук, в компанията на хора, които са будисти и се намират в хармония с околната среда“, казват от изследването.

Бутан води строга политика по отношение на туризма с "висока стойност и ниско въздействие", принуждавайки пътешествениците да плащат висока дневна такса, само за да стъпят в ухаещите на бор и окичени с манастири хълмове.

Хималайското кътче е вече и единствената в света безвъглеродна държава, а кралството ще се превърне в първата напълно органична нация до 2020г., така че ще става само по-красиво. А и с дневната такса няма да бъде претъпкано.

Какво може да провали почивката ви

Второто място в класацията държи Англия, където можете да се насладите на отличната гледка към морски бряг.

Aнглия

Разходки по пристана, хапване на вкусна риба и чипс, откриване на морски живот в скални басейни - това са само част от дейностите, предлагани от английското крайбрежие, твърдят от Lonely Planet.

През 2020 г. може да се отдадете на тези дейности и ще бъде много по-лесно, тъй като новите участъци от пътеката покрай Английския бряг продължават да се отварят. След като бъде завършена, почти 3000 мили, пътеката ще бъде най-дългата непрекъсната такава в света, като за първи път ще се предостави достъп до цялата брегова линия на страната.

Koи са най-предпочитаните дестинации през есента

Третата в списъка е Северна Македония, която е добре известна със собствената си кухня, древните традиции и природата, твърдят eкспертите.

istock
istock

Редки са случаите, в които може да отпразнувате преименованието на държава. Такъв е случаят със Северна Македония - по известна като Македония - придобила новото си име след десетилетия политически дебат с граничеща Гърция Споразумението, подписано през 2018 г., осигури миг на добросъседска любов и преправен международен образ за мъничката нация в сърцето на Балканите, уточняват от туристическия портал.

Страната вече е известна с гастрономията си, но културните наркомани и авантюристите ще намерят нови причини да я посетят през 2020г., като добавят  полетни маршрути до защитеното от Юнеско Охридско езеро и наскоро пуснатата пътека High Scardus, 495 км трекинг път около върховете на региона.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg