През месец септември ни очакват 2 допълнителни почивни дни – 6 и 22 септември, които се падат петък и неделя – прекрасна предпоставка за така желания дълъг уикенд.

Къде можете да се разходите из България, какви са цените на хотелското настаняване и има ли все още свободни места, разказват експертите от онлайн туристическа агенция eSky.

Мелник

Мелник се намира в Пирин, на около 20 км от Сандански и е прекрасно място, на което можете да съчетаете разглеждане на интересни места с почивка. Градът разполага както с модерни хотели, така и с къщи за гости, които ще ви потопят в автентична атмосфера. Цените на нощувките за празничните дни започват от 60 лева за двойна стая с включена закуска, но ако търсите нещо по-евтино, можете да отседнете на няколко километра извън града, където цените започват от 15 лева за двама.

Златоград

Златоград е най-южният град в България, изпълнен с много история и уникална атмосфера. Етнографският комплекс, Взаимното училище, Воденицата, язовир Златоград са само част от местата, които можете да посетите при престоя си. Не пропускайте и да изпиете по едно „въртяно кафе на пясък“ – местният специалитет, който ще ви бъде поднесен със специален ритуал. Хотелското настаняване започва от 40 лева за двойна стая с включена закуска. Ако искате, можете да се разходите до Гърция (ГКПП Златоград – Термес се намира именно там) и да разгледате Ксанти или Кавала.

Велинград и Девин

Велинград е подходящ избор, ако сте решили да се отдадете на почивка и пълен релакс. Двойна стая в къща за гости можете да резервирате на цени от 24 лева, а ако искате да се поглезите в някой от СПА хотелите, там цените започват от 80 лева за двойна стая. Другата българска топ СПА дестинация Девин ще посреща гостите си в празничните дни на цени около 30 лева за двойно настаняване и под 100 лева за СПА хотел отново за двама.

Созопол и Приморско

Ако пък ви се иска да посетите българското Черноморие за последно този сезон, най-добрият вариант е да изберете някой южен курорт. Созопол ви очаква на цени от 30 лева за къща за гости, под 90 лева за хотел 4****, а 5-звезден лукс през септември ще ви струва около 120 лева. В Приморско най-изгодно можете да отседнете за 24 лева, а хотел 4**** ще ви излезе малко по-евтино, отколкото в Созопол – под 60 лева.

„Места в хотелите все още има, но все пак празничните дни са доста скоро, така че, ако сте решили да пътувате, не се бавете с резервацията, защото е твърде вероятно местата да се изчерпят“, съветва Ванина Хаджиева от eSky.