В края на месеца започват проверките за информационната обезпеченост и сигурността на пистите и съоръженията по зимните ни курорти.

Те трябва да имат категориите съгласно наредбата и да са предоставени на видно място информационните табели със степента на категория и с правилата за безопасност.

Това заяви пред БНР председателят на комисията Димитър Маргаритов.

Туристическият бизнес скочи срещу поскъпването на минималната застраховка за туроператори

По негови думи, само 4 процента от жалбите в Комисията за защита на потребителите са в сферата на туризма.

Според него по-доброто качество на предлаганите туристически услуги се дължи на завишения контрол от страна на институциите.

Туристическият бизнес познава детайлно изискванията и осъзнава необходимостта от това да предлага все по-качествени услуги, заяви Маргаритов.

Какво изгони руските туристи от нашето море


"При нас конкретно, в Комисията за защита на потребителите едва около четири процента от всички жалби, които ние получаваме годишно, касаят качеството на туристическия продукт. Мисля, че една от причините е именно това, че от последните няколко години ние се стремим да координираме усилията си с колегите от другите институции, основно БАБХ, Агенцията по метрология и технически надзор, икономическа полиция и това дава своя резултат".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg