До две седмици България ще разполага с достатъчно предпазни облекла, за да бъдат покрити нуждите на медицинския персонал.

Само за един ден по дарителската ни сметка са събрани 18 000 лева, които ще бъдат използвани за закупуване на апаратура и предпазни средства.

Това каза в изявление вчера в президентската институция министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Министерски съвет прие решение, с което предлага на Народното събрание да ратифицира споразумението за общи европейски обществени поръчки, което ще ни даде възможност да попълним необходимите средства“, допълни той.

Болница отказа дарение от над 200 000 лева

БГНЕС

„По отношение на най-силно засегнатите хора – възрастните хора, в проектозакона, който сме предложили, предвиждаме лицата, които ТЕЛК решения изтичат, да продължи тяхното действие до 2 месеца след приключване на извънредното положение, както и за хората, които ползват скъпоструващи лекарства по протоколи, същото тяхното действие да приключи два месеца след края на извънредното положение“, напомни здравният министър.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg