Университетската болница „Александровска“ е върнала голямо дарение от над 200 000 лева, поради невъзможност да изпълни волята на дарителя - българската компания „Уолтопия“.

От фирмата са поискали с парите да бъдат купени апарати за обдишване, но са поставили условие, при необходимост, нейни служители да бъдат лекувани с предимство с новата техника.

Източват ли се парите ни за здраве

От ръководството на болницата смятат, че в настоящата сложна епидемиологична ситуация подобно искане е неморално и противоречи на Хипократовата клетва.

Александровска болница е получила парични дарения на стойност над 600 000 лева, както и дарения от предпазни облекла, маски, очила, консумативи и медицинска техника от български фирми.

В болници израждат със секцио 70% от пациентките си


istock
istock

В момента в "Александровска" са настанени трима болни с коронавирусна инфекция, състоянието им е добро.

Броят на доброволците, изразили готовност да се включат в работата на лечебното заведение, вече е близо 200.

Министерството на здравеопазването пък обяви дарителска сметка, по която желаещите могат да преведат средства. Те ще се използват за защитни облекла и апаратура в здравните заведения, които се борят с вируса.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg