Болница поиска 170 лева на здравно осигурено семейство, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден.

Случаят е от Ловеч, а семейството твърди, че детето им не е получило каквото и да е лечение.

„Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея”, разказа по NOVA Силвия Монова, майка на 10-месечното бебе.

Болници искат незаконно пари от пациенти

Тя допълни, че след това тя и детето са били настанени в болница, откъдето на момченцето му поставили диагноза „остър ларингит”. А на следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място.

Преди това тя и съпругът ѝ трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

istock
istock

Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя”, обясни д-р Добринка Стойчева.

Как се спасяват бебета със събиране на капачки

Тя допълни, че на 10-месечното дете му е направена инхалация.

А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева. Родителите пък са категорични, че ще си търсят правата. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg