Кметът на София Васил Терзиев и представители на синдикатите подписаха "Колективен трудов договор 2024-2025 за детско и училищно здравеопазване“, с който се увеличава с 30 % заплащането в детското и училищно здравеопазване.

Пациенти доплащат такса "компютър" за издаване на рецепти

Под документа подписите си поставиха още заместник-председателят на здравната федерация в КНСБ Пламен Радославов, зам.-председателят на Федерацията на синдикатите в здравеопазването Антоанета Стоянова, председателят на Синдикалната организация на Детско и училищно здравеопазване София – град от страна на КТ „Подкрепа“ Росица Палешникова и зам.-председателят на Медицинска федерация "Подкрепа" Вихра Белева.

По думите на Васил Терзиев това е важна крачка в един дългогодишен проблем, касаещ достойното заплащане на хората в здравния сектор.

istock
istock


"За нас това е една малка стъпка, първа и важна, в посока за по-високи и достойни доходи, за подобряване на условията и за привличане на нови кадри", каза още кметът на София.

Според него реформата в здравния сектор е трябвало да се случи, защото "от тези хора зависи бъдещето на децата".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase