В стoличната болница "Света Анна" все още разполагат с всички видове от одобрените ваксини. С приоритет обаче РНК препаратите се поставят само на възрастни хора над 65 години и хора с тежки онкологични или други заболявания.

Вчера поставените дози в пункта са около 100. А в страната през последните 24 часа са поставени малко над 10 500 дози. Така общо ваксинираните българи вече надминават половин милион, съобщава NOVA.

Още 46 млн. лв. за допълнителни ваксини „Пфайзер/Бионтех“

Опашка от чакащи за имунизация пред един от най-големите пунктове в столицата и днес няма. Темата с ваксината на Johnson & Johnsonи докладваните случаи на тромбоза в Съединените щати коментира и премиерът Борисов. Според него това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната. Добрата новина обаче е в достатъчния брой налични РНК ваксини.

МС
МС

„Дали става въпрос за търговска война, или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани. Хората се плашат”, каза Борисов.

Той заяви още, че в Евросъюза вече тече подготовката на договорите за ваксинацията в следващите две години.

Все още не е ясно колко ще се забавят доставките на препарата на Johnson & Johnsonи  у нас. През този месец страната ни очакваше близо 40 000 дози от него.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg