Обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа.

Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Борисов: Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та

От утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание, заявява премиерът.

istock
istock

Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Засилват контрола на мерките в дискотеки и барове

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани, подчертава премиерът.

Той съобщава, че днес са обезпечени доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигуряваме лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg