"Ще видите, че с ваксината ще стане като със санирането. В началото плашеха хората, че ще им се вдигнат данъците, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовете само за това питат - кога ще продължи санирането. Същото е и с ваксината. Идва все повече информация, все повече ще се обяснява на хората, ще дойдат различни ваксини. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещения в столична болница.

В началото всеки се пита нужно ли е или не, но сега като видят знаковите доктори, които си поставят ваксината и процентът ще го достигнем. Даже с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% "за" ваксиниране", заяви той по време на посещението си в столична болница.
 
Премиерът обеща, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болницата, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка.
 
Борисов подчерта, че мерките са били навременни, точни и максимално щадящи свободата на хората и резултатите са видими - има спад и на заболеваемостта и на смъртността.
 

istock
istock

699 са ваксинираните вчера в четири части на страната. Най-много са ваксинираните в Пловдив, следват ги в София, Бургас и София област, съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който е заедно с премиера.
 
Здравният министър каза също, че църквата подкрепя ваксинирането.За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg