Черногорските власти наложиха глоби от 100 евро за физически лица и от 2000 евро за юридически лица при неспазване на мерките за епидемиологична защита от COVID-19, съобщиха от кабинета.

В Черна гора от днес влизат в сила нови изменения в закона за защита на населението от инфекциозни заболявания.

„Глоби от 100 до 2000 евро ще бъдат налагани за физическо лице, ако не спазва физическото разстояние, не носи маска и други предписани средства за защита или влиза в закрити съоръжения без маска, където е необходимо такава да се ползва“, съобщиха властите в Туитър.

101 вида защитни полумаски не отговарят на изискванията

„Глобите за юридически лица ще са от 2000 до 20 000 евро, за отговорни лица в предприятия - от 200 евро до 2000 евро, за частен предприемач от 300 евро до 6 000 евро, ако не гарантират спазването на физическа дистанция и ползване на лични предпазни средства от служителите или позволяват на лица без защитна маска да посещават търговски и туристически обекти, държавни институции или сгради на местното самоуправление, транспортни средства или не дезинфекцират работните помещения“, се казва в изявлението.

istock
istock

Според Черногорския институт за обществено здраве през последните 24 часа са идентифицирани 40 нови пациенти с COVID-19, общият брой на заразените от началото на юни е достигнал 292, а трима са починали.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg