„Когато човек е на открито, вероятността за заразяване е по-ниска, но не е равна на нула”, каза депутатът д-р Александър Симидчиев в студиото на „Здравей, България” по повод днешните чествания на Богоявление.

Той коментира и казуса със зелените сертификати в Народното събрание.
 
„Здравната комисия прие решението за задължителен зелен сертификат в парламента, но правната – не. Водеща в случая обаче е здравната комисия”, обясни Симидчиев. 

Математик: Няма да минем без локдаун при новата Covid вълна

„Имаше интересна дискусия, много конструктивна. Надявам се още днес решението да бъде прието. Депутатите сме равни на всички останали хора, но сме високорискови, защото се срещаме ежедневно с много хора”, допълни народният представител.  По думите му, колегите му ще плащат сами изследванията си ако откажат да се ваксинират срещу COVID-19.
 

istock
istock

„Новите заразени за последното денонощие са много, но това все още не е Омикрон, а е Делта вариантът, който е опасен и вкарва хората в болница. Омикрон все още не е имал време да стане доминантен вариант на територията на България”, категоричен е пулмологът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg