Детските градини няма да бъдат отворени от понеделник, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. 

Като причина тя посочи запазването на броя на хоспитализираните с коронавирус, който все още е висок.

„Трябва да следим внимателно ефекта, резултата от частичното затваряне със срок 21 декември. И няколко дни преди това да направим един сериозен анализ. Лично моето мнение е, че предстоят празници, имаме склонност да се отпуснем по време на празници и не трябва да бързаме, за да може да не върнем обратно резултатите, което не е целта на затягането на мерките. Трябва да сме много внимателни при разхлабване и отваряне, да следим внимателно резултатите и, разбира се, да слушаме какво ни казват експертите“, каза Фандъкова. 

Здравният министър: Не се готвим да отворим детските градини

"Планираме около 70 млн. лв. в бюджета за следващата година за строителство, отчуждаване и проектиране на детски градини", съобщи на Фейсбук страницата си тя преди 2 дни.

Фандъкова

Целта на 3-годишната програма за строителство на детски градини, която е подготвена, е за това време да се осигурят места за всички деца от 3 до 6 годишна възраст.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg