От днес /29 април/ отварят дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове. Ще работят на не повече от 50% от капацитета им.

Те бяха затворени в продължение на месеци и са сред най-засегнатите сектори от пандемията.

Здравните власти обявиха тенденция на спад в заболеваемостта от коронавирус, което позволява разхлабването на част от мерките.

Правителството в оставка удължи извънредната епидемична обстановка

Вече бяха разрешени посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им. Отпаднаха и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

istock
istock

Допълнително разхлабване на мерките има и в София. От днес пътниците в столичния градски транспорт отново могат да си купуват билети от водачите. 

Според новата заповед на общината, вече е разрешено първата врата на превозните средства да бъде отваряна на спирките, за да се използва от пътниците за слизане и качване. 

Мярката за ограничаване на достъпа до шофьорите беше въведена през март 2020-та година с цел те да бъдат предпазени от заразяване с коронавирус.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg