Ако продължат големите опашки пред големи магазини, ще затворим и тях. Но не можем пред всеки магазин да поставим човек от РЗИ и полицай. Това заяви доц. Ангел Кунчев, главен санитарен здравен инспектор.

След одобрението от ЕК у нас ще пристигнат ваксините на "Пфайзер", после на "Модерна" и после другите типове ваксини. Ще получим 3 вида, няма как да предвидим коя кога ще дойде.

Всичко зависи коя кога ще получи одобрение, каза Кунчев. Той припомни, че ваксинирането ще е доброволно и безплатно.
Има определени приоритетни групи, но ако пристигнат повече ваксини, ще се имунизират хора от различните групи паралелно, а няма да се чака да се ваксинират всички от дадена група.

Предстои да бъдат закупени фризери за всички РЗИ в страната, вече има в столичната и в бургаската.

Механизмът на създадените ваксини е много ясен, затова те ще бъдат пуснати в толкова кратък срок Все още няма обаче не сме получили характиристика на продукта и листовка за потребителя.

istock
istock

Фирмите имаха голяма степен на готовност, затова толкова бързо се появиха тези ваксини.
Аз самият ще се ваксинирам, заяви доц. Кунчев. Каквото иска обществото, това ще му се случи. Сигурен съм, че много европейски държави ще получат колективния имунитет след ваксиниране.

Приеха плана за ваксиниране срещу COVID-19 у нас

Смущава ме когато медицински лица говорят неистини - това е злонамерено разпространение на информация.

Според последните данни България съвсем не е в най-тъмната зона по разпространение на коронавируса - на европейската карта са само областите Габрово и Кюстендил, но и там нещата се задържат. Има първи признаци на лек спад.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg