Въпреки нарастването на броя на случаите на заразени с COVID-19, затягане на мерките срещу коронавируса в столицата за момента не се предвижда. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Положителните проби за последното денонощие достигнаха 6,4%. Само в София за последните 24 часа заразените са 315.

Фандъкова уточни, че дискусиите в здравното министерство се следят внимателно, но изказа съжаление, че не участва в екипа, който води обсъжданията.

Делта вариантът е променил симптомите на COVID-19

Столичният кмет допълни, че ситуацията се наблюдава и от общинския щаб.

istock
istock

"Това, което съм възложила - общинските болници да бъдат в пълна готовност за приемане на пациенти. Оборудвани са и са осигурени с всичко необходимо. В същото време, каузата и грижата ми са насочени към това да се увеличава броят на ваксинираните. Продължава работата и по програмата за изнесените пунктове за ваксинация. Има интерес от страна на компании за ваксиниране на място.", допълни Фандъкова.

От общината предлагат и посещения на ваксинационни екипи в училища и детски градини при интерес за имунизация от страна на персонала.

За да се осъществи ваксинация на място, желаещите трябва да са минимум 25, заяви столичният кмет.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg