Лекарственият продукт „Хювемек“, съдържащ активното вещество ивермектин се радва на огромен интерес в стотици аптеки в цялата страна, забеляза репортер на БЛИЦ.

Това се случва броени дни след като Изпълнителната агенция по лекарствата разреши свободната продажба на препарата.

Ивермектин е в листата на най-важните медикаменти на СЗО

Лекарството има изключителен ефект при използването му на ранна фаза на лечение след заразяване с коронавирусна инфекция.

Не случайно светила в медицината начело с доц. Георги Попов и професор Иво Петров дадоха положителната си оценка за "Хювемек".

Притежателят на разрешителното за употреба на „Хювемек“ е „Хювефарма“ ЕООД. В края на миналия месец компанията обяви, че е извършила мащабно клинично проучване за използване на ивермектин при лечение на COVID-19.

blitz.bg
blitz.bg

Това е първото многоцентрово, рандомизирано, двойно сляпо, плацебо-контролирано Фаза 2 изследване на територията на Европейския съюз, като тестовете са извършени в периода май-октомври 2020 г. Проучването е стартирано веднага след първите съобщения за установен in-vitro ефект на ивермектина срещу вируса SARS-COV-2 през април 2020 г.

„Хювемек“ с ивермектин вече е в аптеките

Има категорични данни, че ивермектинът блокира проникването на транспортния протеин на вируса в ядрото на клетката и затруднява мултиплицирането му.

Лекарството помогна на десетки хиляди мъже и жени да се излекуват от Ковид-19. Един от тях Тодор Батков сподели, че лекарството го е излекувало от коварното заболяване.

Към момента ивермектинът е разрешен за хуманна употреба в САЩ, Франция, Австрия, Германия, Дания, Холандия и др.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg