По-голям брой електронни рецепти за сметка на хартиените – това е равносметката на здравните власти за изминалите два дни.

След хаоса при изписването на медикаменти онлайн, от ресорното министерство направиха крачка назад и дадоха гратисен период от няколко месеца, в който личните лекари могат да назначават терапия на пациентите си и по двата начина.

За да са сигурни, че няма да има проблем с изпълнението на предписаното лечение в аптеките, медици изписват лекарства паралелно - и електронно, и на хартия. А това допълнително обърква системата, обясни пред NOVA заместник-здравният министър Илко Гетов. 

Отново важи хартиената рецепта

"На едно място ще изпълнят електронната, на друго хартиената и електронната продължава да виси в системата като неиъзпълнена. Пил ли е пациентът лекарството, не е ли пил, взел ли е…какво правим? Тотален шок, защото отиваш при лекаря и лекарят ти казва: "Аз ще ти изпиша електронно, но ще ти дам и хартиена за всеки случай”, посочи Гетов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg