Андрей Тяжелников, главен специалист в областта на първичната медицинска помощ за възрастното население на Московския департамент по здравеопазване, разказа как да разграничим грипа от коронавируса. 

Mного експерти отбелязват, че сезонната честота на грипа през есента може да се припокрие с коронавируса, пише руският вестник “Московский Комсомолец“

"Симптомите на грипа са по-висока температура, по-остро начало", каза лекарят в ефира на радио „Ехото на Москва“.

Кога рискът да се заразим с Covid-19 в самолет е най-голям


В същото време той отбеляза, че коронавирусната инфекция не е напълно изучена и може да протече по различни начини - от напълно асимптоматично, до случаи с тежко увреждане на белите дробове, както и тежко болни пациенти без признаци на пневмония.

istock
istock

Тяжелников припомни, че при грип симптомите са ясно дефинирани и описани и ако температурата на човек рязко се повиши до 40 градуса, има слабост, болки, тогава най-вероятно става дума за грип.

Когато става въпрос за коронавирус, тогава най-често пациентите се оплакват от загуба на миризма и вкус, припомня специалистът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg