С близо 200% се е увеличил броят на различните естетични процедури за последните няколко години. В името на красотата все повече мъже също се осмеляват да пробват ефекта на филърите и лазерната епилация.

Най-често това са мъже между 25-50 години, с доходи над средните, добре образовани и от различни социални кръгове.  Само за 10 години процедурите, свързани с поставяне на ботокс при мъжете, бележат ръст от 50 %, при минимално инвазивните процедури интересът е нараснал с 40 на сто, а при поставянето на дермални филъри с хиалоронова киселина – ръстът е 230 %.
 
Кои са най-популярните естетични процедури при българските мъже – отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по Нова телевизия.
 
„Все повече мъже са на високи позиции, трябва да изглеждат представително, добре поддържани. Знаете, че по дрехите посрещат, по ума изпращат, а в случая посрещаме по външния вид”, коментира естетичният дерматолог Янита Михайлова.
 
Двама от мъжете, подложили се на процедури, с които ви срещаме са инфлуенсърът Ясен Савов и моделът Давид Розенбаум. Пътят към успеха за тях минава през безупречния външен вид.
 
„За един човек, на когото му е важно как се презентира пред обществото, външният вид е много важен”, каза Розенбаум.„Една хубава усмивка, една поддържана прическа помагат и отварят златни врати”, смята Савов.
 

istock
istock

Доброто представяне в социалните мрежи също повече от всякога е част от цялостния имидж на успех. „Последните поколения растат вече изцяло в интернет. Те много се влияят от видеа, снимки, корици на списания”, поясни  Михайлова.

Според естетическия дерматолог Самер Шокър поддържането на красотата при мъжете може да стане с минимални процедури. Подходът към всеки пациент е индивидуален, а стремежът е да се задържи естествената красота.

Американците харчат по $ 10 млрд. за естетични хирурзи

„Ние се стремим да има някаква промяна в лицето, но да не е толкова очевидна. Това е едно от нещата, от които най-много се притесняват пациентите”, поясни той. Най-често мъжете, които влизат в естетичните клиники се подлагат на процедури срещу косопад. Филъри, хелурон, ботокс също вече не са територия само за жени.
 

istock
istock

„Слагат си и в това няма нищо лошо. Стопяването на мастната тъкан по тялото е свързано със стопяване на мастните депа и по лицето. В резултат на това при много мъже, които изглеждат изключително приятно като тела, има едно увисване на лицето, което издава възрастта”, каза още Михайлова. 
 
Веднага след грижата за красиво лице идва и желанието за перфектно тяло. Новата визия минава през редица процедури, които изцяло могат да скулптурират телата на мъжете. Често обаче в търсене на по-добрата си версия силният пол попада и на редица измами.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg