Превантивният прием на лекарството "Ивермектин" може да се окаже по-ефикасно от ваксините срещу Covid-19. 

През месец юли тази година здравният министър Кирил Ананиев обяви, че ефективността на "Ивермектин" ще има клинично проучване в 9 болници.

Поръчката за проучването на препарата е възложена на "Хювефарма" ЕООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, съобщава actualno.com.

При изслушване в сенатската комисия по вътрешна сигурност един от видните американски пулмолози д-р Пиер Кори буквално моли Сената да принуди тяхната Агенция по храните и лекарствата (FDA) да прегледат пратените от него и негови колеги нови данни за ефекта от лекарството.

Вижте какви ще са цените на ваксините срещу COVID-19

Към момента лекарството се тества в 12 болници, а препарати с активна съставка "Ивермектин" от търговската мрежа в България може да се закупи само като крем за мазане, за лечение на розацея!

При изслушването си в Сената, проведено на 8 декември, 2020 година, д-р Пиер Кори изрично даде за пример проучване от Аржентина.

По думите му, то е проведено от д-р Ектор Карбайо, основният отговарящ за проучванията на "Ивермектин" в южноамериканската държава.Резултатите, по думите на д-р Кори пред Комисията по вътрешна сигурност на Американския Сенат – от 800 медици, пили "Ивермектин" превантивно, нито един не се е заразил с COVID-19. 

От други 400, които не са го пили, 58% са се заразили т.е. 237 души! 

В България също има лекари, които съобщават по клинични наблюдения за подобен ефект.  

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg