Общо 180 000 ще са безплатните ваксини срещу грип за пенсионерите. Това обяви държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг на Националния оперативен щаб.
 
В средата на месец октомври се очаква половината от тях - 90 000, а другата половина - в началото на ноември месец.
 
Припомняме, в средата на септември доц. Кунчев съобщи, че тази година държавата е поръчала ваксини с покритие 15-16% спрямо досегашното ваксиниране между 3 и 5%.

Въпреки по-високият процент обаче той не се ангажира с прогноза дали ваксините ще бъдат достатъчни, тъй като според него интересът в ситуацията на пандемия от коронавирус ще е много по-голям.
 

istock
istock


Грип и коронавирус - как да избегнем двойната заплаха

Само две седмици по-късно стана ясно, че противогрипните ваксини, пуснати свободно в аптечната мрежа, вече са изчерпани. Тогава председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов предупреди хората да побързат да си закупят, когато бъде доставена втората партида, защото се очаква те отново да се изчерпят бързо.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg