Предприема се разхлабване на мерките по отношение на това с най-нисък риск. Това заяви доц. Ангел Кунчев на брифинг след получаването на новата партида ваксини на Moderna.

"Има редица области в който няма проблем нито с леглата, нито с броя на болните. Няма откази за приемане на пациенти", увери той.

"В края на април не само ще има избор на ваксини, а ще има свободен избор на ваксини", каза още той.

Колко струва ваксина на черно

Според Кунчев има около милион и половина имунни българи - една част от тях са го преболедували, една част са имунизирани. Броят на имунизираните ще расте всеки ден, смята още той и изрази мнение, че страната ни върви към плато, а нови мерки ще се налагат само при необходимост.

"Втората половина на април ще имаме ваксините на Janssen, което ще улесни много процеса", подчерта той. По думите му третата фаза не може да бъде завършена, защото постоянно излизат нови и нови желаещи за имунизация сред медицинските лица.

Безплатен ще е сертификатът за ваксинация срещу COVID-19
 
"Ще изпратя писмо тази седмица до Министерство на труда и социалната политика, защото бумът, който беше в домовете за стари хора миналите седмици се дължеше на това, че служители привнесоха заразата", отсече той, като подчерта, че става дума за убеждаване, а не принуждаване, тъй като имунизацията е доброволна.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg