"Ваксинираните стават повече от заразените". Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

„След изключителна работа на хората от екипа за преговор. След всичко това, което през последните дни направих, благодаря на председателя на Европейския съвет.

България е в пика на третата вълна на вируса

Снощи говорихме, заедно споделихме радостната вест. Тя показва солидарност. Благодаря на моите приятели в Австрия - Себастиан Курц, на моите колеги. 1 259 728 допълнителни дози за България в следващите месеци - април, май, юни. Плюс тези над 200 000, които имаме", допълни премиерът.

"Виждате пика на вълната вече е надолу, ваксинираните стават повече от заразените, оздравелите стигат броя на заразените", каза още той.



Премиерът направи инспекция на суперкомпютъра, заедно с еврокомисаря Мария Габриел. Той благодари на Европейската комисия и на Урсула фон дер Лайен за отпуснатите допълнително дози ваксина срещу коронавирус.

„Ключовата дума е солидарност. За да може целият Европейски съюз - силен, мощен, единен, солидарен, да излезе от тази пандемия”, добави той.

Борисов посочи, че целта е в края на месец юни всички страни членки да бъдат максимално близо до ваксинирането на 50% от своите граждани.

Общо над 230 хиляди дози от ваксините срещу коронавирус се очаква да пристигнат у нас тази седмица.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg