120 лв. за вадене на кърлеж по време на лятната ни почивка. Това показа проверка на NOVA в частните медицински центрове по морските ни курорти.

Цените на здравните услуги по Черноморието са по-високи от миналото лято, а на много места специалисти въобще няма.

Може ли минута преглед да ни струва 100 лв. И то без да получим касова бележка за медицинската услуга, разказва Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.
 
Това лято медицинското обслужване по морето е по-скъпо от миналото в много от центровете, сигнализират зрители. Цените на основни манипулации достигат рекордни нива.

Първичният преглед при настинка или стомашно неразположение по време на лятната почивка ще ви струва средно 90-100 лв., показват ценоразписите на частните медицински центрове по морето.

Туристи намират начини да „надхитрят“ концесионерите на плажа

Три пъти по-евтино ще трябва да платите, ако потърсите медицинска помощ в поликлиниките във Варна или Бургас – около 30 лв. Още по-големи са разликите при поставяне на инжекции, вадене на кърлеж или обработка на рана например. А тарифите за чужди туристи са двойни.
 

istock
istock

Колко струват основните лекарски услуги в курортите по морето и планините? Гледайте във видеото.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg