Тази година цените на чадърите и шезлонгите са по-ниски в сравнение с предишни сезони. Някои туристи обаче пак намират начини да „надхитрят“ системата.

Освен поставяне на хавлия, за да си „резервираш“ място на първа линия до морето, има и друга практика – „подаряване“ на касов бон за платената услугата на нов турист на плажа. Това обаче създава конфронтации, стига се и до полиция.

Хотелиери водят ценови войни
 

Според плажуващите на ивицата в „Сарафово“ това не е редно да се случва, защото има достатъчно свободни места.

Подобна практика се среща и на плажа в „Крайморие“. Концесионерът на ивицата Николай Димитров обясни пред БНР, че е предприел мерки. 

istock
istock

„Аз съм инструктирал касиерите по плажа да не допускат такъв тип „резервета“ особено в съботните и неделните дни. След като не е заплатен даденият комплект, шезлонг или чадър, ние ги освобождаваме за хора, които имат нужда и са дошли да се настанят. Крайно неприятно е хората, които са дошли до тук, точно заради такива практики да не могат да си намерят място. Имаме ежедневни словесни и вербални атаки от такива хора. Стигало се е и до викане на полиция“, разказа той. 

Николай Димитров допълни, че се наблюдава и друга практика – „подаряване“ на касов бон за платената услугата на нов турист на плажа.

Колко ще ни струва сянката на плажа това лято


„Мисля, че се случва и на други плажове. Хора, които, тръгвайки от плажа, дават касова бележка на такива, които влизат. Те се настаняват и имат претенцията, че след като имат касов бон, без значение дали са го платили те, или някой друг, е редно да ползват чадъри и шезлонги. Това също не го допускаме“, посочи концесионерът. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg