„Ако някой поставя под въпрос качеството на ваксините, значи той отрича реалността и не вижда какво става в света. Ваксините не само са безопасни, а са най-доброто, което имаме в момента“. Думите на Главния държавен здравен инспектор са цитирани на фейсбук страницата на МЗ.

550 млн. дози от ваксините срещу COVID-19 са приложени в ЕС, 4 млрд. - в света. В големите болници са имунизирани над 70-80% от лекарите. Има професии, в които, ако човек е заразен с COVID-19, крие рискове и за много други хора.

Кунчев иска задължителна ваксинация в определени сфери

„Каквито и мерки да препоръчваме, не достигнем ли 70-80% имунизация на населението, винаги ще има нови вълни, ще препълваме болниците и ще губим по 50-100 души всеки ден. Ако има носители и болни в обществото от COVID-19, ще ги има и в училище. Въпросът е да не се стигне до масово заразяване на деца - 20-30%. Идеята на COVID зоните е да предоставят пряк достъп до лекарства и адекватно лечение на заболелите от коронавирусната инфекция, без да е необходимо да влизат в болница“, казва още Кунчев и прогнозира, че нещата ще се променят, когато всички осъзнаем колко е важно да преминем през тази епидемия, а не да разчитаме само на контрол, наказания и завеждане на дела.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg