„Зелените коридори" за ваксинация бяха отворени още вчера в някои градове, часове след идването на доставката на "АстраЗенека".
 
Къде ще има днес?

 
Пунктът на Александровска болница ще отвори от 8:30 ч. тази сутрин. В "Пирогов" "зелените коридори" ще заработят от 13 часа. Сутринта ще се ваксинират всички желаещи, които попадат в приоритетните групи.

В различните градове в страната - в Пловдив, Бургас, Добрич и Хасково, част от ваксините вече са доставени при личните лекари и ваксинирането ще започне днес.

Денонощният пункт в софийската болница „Света Ана“ не работи от вчера заради изчерпване на ваксините.

Опашки за ваксини има и в Пловдив. В града под тепетата „зеленият” коридор не беше спиран в единствения денонощен пункт за ваксиниране.

Eдинен номер за ваксинираните и преболедувалите COVID-19 въвежда ЕС

„Ваксините стигнаха за всички желаещи. Поставяхме ги до късно вечерта и изчакахме всички. Оставихме количество, което да стигне и за днес. Имаме препарат за около 100 души. През нас вече са преминали над 1300 желаещи”, обясни зам.-управителят на ДКЦ-Пълмед д-р Екатерина Петкова, пред Нова телевизия.
 

istock
istock

Тя добавя, че част от хората идват в лечебното заведение, защото смятат, че достъпът до ваксина ще е по-лесен от този при личните им лекари.
 
„Сега зависим много от доставките. В един момент обаче ще има достатъчно за абсолютно всички желаещи”, каза още  д-р Петкова.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg