Гръцките учители и ученици ще бъдат задължени да носят маски в клас и всички останали закрити пространства, след като училищата отворят отново от 7 септември, съобщи министърът на образованието Ники Керамеос, цитирана от Ройтерс.

Увеличението на случаите на коронавирус в последните седмици принуди гръцките власти постепенно да наложат отново ограничения, за да предотвратят разпространението на вируса.

Министърът на образованието заяви, че очаква училищата да отворят врати на 7 септември, но е възможно да се наложи и отлагане.

Ще има ли ранен край на туристическия сезон с Гърция


Носенето на маски ще бъде задължително във всички закрити пространства в училищата в цялата страна, посочи тя, като добави, че властите ще предоставят текстилни маски безплатно на учениците и учителите. Броят на учениците в клас ще бъде ограничен до 17.

istock
istock

Вчера Гърция регистрира 284 нови случая - пореден дневен рекорд от първия случай през февруари. В страната до момента са потвърдени общо 8664 случая на Ковид-19 и 242 смъртни случая.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg