Два нови модула са вече достъпни в най-новата версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве, част от Националната здравно-информационна система.

В модул „Кръводарявания“ са включени всички кръводарявания на съответното лице, подредени по датата на извършване и регистрирани в системата на НЦТХ. Достъпна е още информация за кръвна група с резус-фактор (Rh) на кръводарителя, както и резултатите от придружаващите кръводаряването задължителни изследвания за СПИН/ ХИВ, хепатит B, хепатит C, сифилис, NAT тест.

В модул „Личен картон“ са добавени три категории с информация: обща информация за съответното лице (височина, тегло, координати за връзка) и контакти на близки при спешен случай. Тази информация гражданите могат да попълнят сами. По отношение на общопрактикуващите лекари – вече са достъпни следните данни: имена, УИН, координати за връзка, код на лечебното заведение, РЗОК.

С разработката на версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве „Информационно обслужване“ АД надгради функционалностите на наличните модули „Ваксини“ и „Направления“.
 

istock
istock

Модул „Ваксини“ вече съдържа информация за дата на предстоящи имунизации и последващи реимунизации с ваксините от Имунизационния календар на Р България, въведени в НЗИС.

В модул „Направления“ вече се визуализира информация, когато едно направление е в процес на изпълнение.

Версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве е с подобрена сигурност и стабилност, като не е позволено заснемането на екрана при работа с приложението – способ за ограничаване споделянето на лични и медицински данни с трети лица.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg