От днес до 26 март към дистанционно обучение преминават всички ученици между 5-ти и 12-ти клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян.

Мярката вече е в сила в Благоевград, Враца и Ямбол. В отделни общини като Златоград и Свищов също е взето решение за пълно преустановяване на учебният процес.

В столицата заведенията ще работят до 22 часа. Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт и в търговските обекти. В София заболеваемостта премина 500 на 100 хиляди души.

Онлайн ще учат в София, заведенията - с намалено работно време

От днес до 26 март във Варненска област затварят кина, музеи, галерии, както и всички сценични прояви и концерти. Решението е на Областния кризисен щаб заради повишената заболеваемост, която достигна до над 300 на 100 000 души. Присъствените занятия за учениците от 6 до 12 клас във Варненска област се преустановяват от понеделник до 26 март.

istock
istock


Във Великотърновска област от днес спират работа тържищата и пазарите за промишлени стоки на открито, ограничават се и масовите мероприятия.

От понеделник на училище онлайн ще са вече и учениците от 5-и до 12-и клас в Пловдив, Перник, Добрич, Пазарджик и Сливен, от 5-и до 11-и в Кюстендил.

Молове и фитнеси в Бургас остават отворени

От понеделник се преустановява присъственото обучение на децата във всички детски градини и на учениците от 1-ви до 12-и клас в Свищов.

В София и областта става задължително носенето на маски за лице на пазари, тържища и базари. Дистанция между посетителите от метър и половина, а движението трябва да бъде еднопосочно.

Непълнолетните могат да посещават големите търговски центрове само с пълнолетен придружител.  В заповедта на РЗИ - София пише още, че работодателите в зависимост от възможностите да въведат хоумофис за служителите си.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg