Извънкласните занимания за учениците спират от днес на територията на София.
 
Посещението на заведения, кина, спортни зали и семинари може да е на пълен капацитет, само ако всички в залата или помещението имат сертификати за ваксинация.
 
Това предвижда заповедта на столичната РЗИ, която влиза в сила от днес.
 

Обучението в училищата в София ще е на ротационен принцип, според заболеваемостта. Решението ще вземат директорите на училища. Прекратяват се обаче извънкласните занимания като школи по танци или езици. Посещенията в Моловете ще стават само с пълнолетен придружител или родител.
 
Правилата в заведенията за хранене са непроменени – дистанция 1,5 метра, до 6 души на маса и работно време между 7:00 и 23:00 часа. На нощните заведения също се дава шанс да работят. Само при едно условие – 100% ваксиниран, преболедувал или тестващ се персонал, като същото важи и за клиентите.
 
До 30% заетост ще работят кината, театрите, фитнесите, семинарите, музеите и галериите. Ако посетителите и персоналът имат зелени сертификати, ще се работи на пълен капацитет. Включително груповите тренировки в спортните зали.

COVID мерките в София се затягат

Семейните тържества ще са с до 25 гости на открито и 15 на закрито.
 
Спортните състезания на открито и закрито ще са без публика.
 

istock
istock

Забраняват се организираните туристически пътувания и посещения на обекти и свижданията в болниците.
 
За пазарите остава изискването за еднопосочно движение.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg